Mei plasticvrij

Mei plasticvrij

09/2023

Mei plasticvrij, met Ecover

Kom je tijdens de maand Mei iets herbruikbaars brengen naar het geefpunt van Kontoer, breng dan een lege fles van 1 liter mee. Want mei, dat doen we plasticvrij. Samen met Ecover.

In mei zetten we extra in op hergebruik. In ruil voor het inleveren van gebruikte spullen aan ons geefpunt, kan je gratis een liter Ecover afwasmiddel of wasmiddel laten bijvullen in een zelf meegenomen fles.

Hergebruik is het nieuwe recycleren

Anno 2023 komen de meeste van onze producten nog altijd in verpakkingen van eenmalig gebruik. De afvalberg groeit en groeit: afgelopen tien jaar steeg de hoeveelheid huishoudelijke single use plastic verpakkingen zelfs met tien procent! Mede door deze wegwerpcultuur blijft het plastic probleem zich opstapelen.

Recyclage is een deel van de oplossing. Maar waarom zou je een plastic fles omsmelten tot een nieuwe fles, als je al een bruikbare fles in handen hebt?

Hergebruik is dé manier om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van single use plastic en ons plastic verbruik te verminderen.

Refillution

Om dit aan te pakken zorgt Ecover deze maand voor een ‘Refillution’.

Wie gebruikte spullen inlevert, wordt beloond met een refill van een Ecover-product. Een win-win: je gebruikte kledij of andere spullen krijgen een tweede leven via en jij gaat naar huis met een hervulde fles afwas- of wasmiddel.

* Info en voorwaarden van de actie vind je op www.ecover.com/be-nl/kringwinkel/