Week van de Geletterdheid

Week van de Geletterdheid

03/2022

Van 6 tot 10 september is het de Week van de Geletterdheid. Een week die nog eens extra in de kijker zet hoe belangrijk het is om dingen op een duidelijke manier over te brengen en hoeveel mensen geregeld problemen ondervinden om zaken te begrijpen. De Week van de Geletterdheid wil ook die initiatieven waar je je geletterdheid kan versterken nog beter bekend maken.

Want we hebben het allemaal al eens meegemaakt dat je een factuur krijgt en er kop noch staart aan krijgt. Dat je helemaal vastloopt in de handleiding van je nieuwe wasmachine. Of totaal geen idee hebt hoe je nu juist zo’n vaccinatieattest moet downloaden via de digitale overheid.

WEB en Digidak staan deze week in de Kringwinkels in Retie (maandag 6/9), Turnhout (dinsdag 7/9) en Meer (donderdag 9/9) tussen 12u en 14u met een gratis kop heerlijke lettersoep en een handige boeklegger met een heleboel informatie voor je klaar. Alle boeken in de Kringwinkels krijgen deze week ook 50% korting.

Ook Kontoer doet mee. Er wordt de hele week rond boeken gewerkt met een speciale pop-up bibliotheek en op woensdagmiddag is tussen 14u en 16u de StripARK en Digidak aanwezig met een activiteit voor kinderen en een heleboel informatie.

Kom dus zeker langs op één van deze momenten voor een gezellige babbel en om te leren hoe je jouw (digitale) geletterdheid kan versterken. Of kijk op www.digidak.be, www.webwerkt.be of www.ikbenmee.be